Mikä ihmeen Googlen display-mainonta?
Display-mainonta on varmasti sekä monelle yrittäjälle tuttu että monelle yrittäjälle täysin tuntematon verkkomarkkinoinnin muoto. Display-mainonta on kaikista helpoin tuoda esille esimerkkiä käyttäen. Varmasti lähes kaikki ovat joskus huomanneet, että jossain verkkokaupassa tutkitut tuotteet ”seuraavat” perässä esimerkiksi jonkin sivun ala- tai sivupalkissa näkyvien mainosten muodossa muistutellen olemassaolostaan. Tämä on niinkutsuttua uudelleenmarkkinointia (remarketing), joka on yksi tehokkaimmista tavoista kohdistaa Display-mainontaa. Eikä tässä vielä kaikki! Display-mainonta on kohdistustavoiltaan yhtä joustava kuin uransa huipulla oleva voimistelija.
Monipuoliset kohdistusmahdollisuudetko?
Yksinkertaisuudessaan Display-mainontaa voisi kutsua Googlen omaksi bannerimainonnaksi. Koska mainontamuoto käyttää Googlen Display-verkostoa, mahdollistaa se erittäin laajan skaalan erilaisia kohdistusmuotoja, kuten avainsanat, aihealueet, kiinnostuksen kohteet sekä mieltymykset. Vaihtoehtoja kohdistamiseen on monia, ja ne peittoavat monipuolisuudessaan Google AdWordsin muut mainontamuodot. Aiemmassa kappaleessa mainittu uudelleenmarkkinointi on merkittävän tärkeä keino mainostaa, ja sitä käytetään usein Display-markkinoinnin kohdennuksena. Jos teet mitään verkkomarkkinoinnillisia toimenpiteitä, suosittelen uudelleenmarkkinointia erittäin lämpimästi. Kirjoitamme uudelleenmarkkinoinnista myöhemmässä vaiheessa ihka oman blogijulkaisun, eli ole kuulolla 🙂
Miten saan display-mainonnan toimimaan?
Siirry adwords.google.comiin, kirjaudu sisään ja valitse tilisi, jolla haluat aloittaa Display-mainonnan (jos aloitat AdWords-mainontaa nollatilanteesta, klikkaa tästä, niin pääset käsiksi AdWords-opasvihkoseemme). Aloita uuden kampanjan luominen valitsemalla ”Display Network only”-vaihtoehto. Seuraavaksi voit valita, mikä on markkinointisi tavoite: useimmiten se on joko verkkosivuilla vierailu, verkkosivuilla ostaminen tai toiminnon suorittaminen. Tämän jälkeen pääset nimeämään, budjetoimaan ja alue- sekä kielikohdistamaan kampanjasi. Seuraavaksi nimeä mainosryhmäsi ja valitse haluamasi kohdennuskeino: aloittaa voi vaikkapa käyttämällä avainsanakohdistuksella. Esimerkiksi pohjoiskarjalainen sähköalan yritys voisi laittaa avainsanoiksi vaikkapa ”sähkötyöt joensuu”, ”sähköasennukset joensuu” ja ”sähkömies joensuu”.
Seuraavaan osioon siirtyessäsi Google AdWords pyytää sinulta kuvia käytettäväksi mainontaan. Suosittelemme käyttämään kuvamainoksia responsiivisen kuvamainoksen sijaan: niillä mainoksista saa enemmän irti. Suosittelemme, että teet kuvamainokset seuraavien kokojen mukaan (koot pikseleissä):
- – 320 x 50
- – 300 x 250
- – 300 x 600
- – 728 x 90
- – 336 x 280
- – 320 x 100
Kuvien editoinnin voit tehdä vaikkapa ilmaisilla Gimpillä tai Paint.netillä – tai maksullisella Photoshopilla. Display-bannerimainosten koot ovat monelta osin hieman erikoisen kokoisia, mutta niissä ei ole rajoitetta esimerkiksi tekstimäärän suhteen. Kun olet ladannut mainokset AdWordsiin, voit aloittaa mainonnan Display-verkostossa!
Display-mainonnan jälkihoito
Mainonnan alettua kannattaa vaikkapa viikon päästä tutkailla, miten homma on lähtenyt rullaamaan. Aikaisemminkin voi tuloksia seurailla, mutta niitä ei kannata ottaa turhan tosissaan: liian suppeista tuloksista ei saa kunnollista kuvaa toimivuudesta. Kärsivällisyys on hyve 🙂
Tuloksia kannattaa seurata myös Google Analyticsin kautta. Tuloksia seuraillen voi tehdä johtopäätöksiä mainonnan toimivuudesta, ja sen mukaan voi kokeilla myös muita kohdennuksia ja vertailla tuloksia keskenään. Pitkäjänteisellä testaamisella pääsee parhaisiin tuloksiin!
Kiinnostuitko Display-mainonnasta?
Jos tarvitset apua display-mainonnan kanssa, autamme mielellämme!
Tomi Hokkanen
050 439 4431
tomi@tovari.fi