Hakukone­optimointi

”Jos et löydy hakukoneella, et ole olemassa.”

Mietityttäkö oma näkyvyys? Pyydä meiltä kevyt auditointi, teemme sen maksutta.

Hakukoneoptimointi ei ole ydinfysiikkaa

Ymmärrätkö oikeasti mitä olet ostamassa? Tässä on juuri hakukoneoptimoinnin ongelma: moni asshole yrittää tätä kaikille myydä välittämättä siitä, ymmärtääkö asiakas mistä maksaa. Eli et voi tietää, mitä he tekivät – vai tekivätkö mitään.

Jos siis sinulle tarjotaan hakukoneoptimointia ajatuksella “maksat siitä että pysyt sijalla top 3”, niin kannattaa hetki tuumata. Yleensä tuossa tilanteessa olet ostamassa/vuokraamassa linkkejä tai vaihtoehtoisesti maksamassa aikamoista preemiota simppeleistä muutoksista. “Meidän tekniikat ovat liikesalaisuuksia” ynnä muut kommentit ovat myös ihan täyttä scheissea.

Nyt kun olen haukkunut monet muut (ja ihan aiheesta), niin miten me sitten tehdään hakukoneoptimointia? Mä kerron: ensin tutkitaan tilanne. Pienemmissä caseissa tilanteen näkee nopeasti, eikä asiakkaan kannalta ole järkevää tehdä kuin muutamia viilauksia tuntityönä ja tarkastaa tilanne tietyn ajan päästä – ja se oli siinä. Isommissa ja kovemman kilpailun caseissa voi olla fiksua tehdä kattavampi auditointi, jotta asiakas itsekin ymmärtää tilanteen kunnolla. Sen avulla osataan rakentaa tilanteen mukaiset strategiat ja perustella tarvittavat toimenpiteet.

Miten optimointi kehittyy?

Ja hei, muistakaa myös, että sovelluskaupat / app-storet ovat myös hakukoneita, joihin voi ja pitää huomioida appin optimointi. Kuten ovat myös Amazon ja YouTube. Plus tämäkin hauska juttu: puheella tehtyjen hakujen määrä kasvaa nopeasti, ja silloin kilpailu on huomattavasti raaempaa.

P.S. Jos olet uusimassa nettisivujasi, ota hakukoneoptimointi huomioon ennen kuin edes aloitat! Se on paras mahdollinen verenpainelääke tulevaan hakukoneoptimointiprojektiisi…

Ota yhteyttä >>

Työnäytteet

Mitä sanot?

Minun nimeni on ja edustan .
Tarvitsen kumppania toteuttamaan .
Minut saa kiinni tästä numerosta/emailista: .

Hyväksyn tietosuojaselosteessa mainitun tietojenkäytön. Kiitos!

Pieni hetki luovuudelle?

Kuinka usein ehdit antaa aikaa luovuudelle? Ota arjessa pieni paussi meidän kanssa ja tilaa meidän uutiskirje tukemaan yrityksesi luovuutta.