Elintarvikkeita Etelä-Savosta

22.12.2016

Hyvää Saimaan seudulta kertoo saimaalaisen ruokaketjun tarinaa. Projekti on osa Mikkelin kehitysyhtiön Miksein Ekologistiikasta Etelä-Savon myyntivaltti -hanketta, jossa Etelä-Savon alueen elintarviketuotantoketjua pyrittiin markkinoimaan pääkaupunkiseudulla.

Tovari valittiin hankkeen verkkosivujen, yritysvalokuvien, markkinointivideon ja kohdennetun mainonnan toteuttajaksi. Tämän lisäksi suunnittelimme ja pidimme kaksi koulutuspäivää markkinointiviestinnästä ja digitaalisesta markkinoinnista hankkeeseen osallistuneille yrityksille.
Yrityksen valokuvaus Toivosen Lihansavustamo
Yrityksen valokuvaus Vierulan Tila
Yrityksen valokuvaus Kuljetusliike Krivetz

Hanke alkoi osaltamme koulutuspäivien suunnittelulla. Tehtävämme oli tiivistää tehokas markkinointiviestintä ja vastuullisuusviestintä, sekä digitaalinen markkinointi puolikkaan päivän pituisiksi workshopeiksi, johon osallistui kymmenkunta elintarvikeketjun yritystä.

Koulutuspäivien välissä kävimme kuvauskiertueella miltei kaikkien hankkeeseen osallistuneiden yritysten tiloilla tai toimipisteissä Mikkelissä, Otavassa, Pertunmaalla, Mäntyharjulla, Juvalla ja Pieksämäellä. Kuvauskiertueella kuvasimme kuvia ja videota, joita voisimme käyttää hankkeen verkkosivujen rakentamisessa ja Helsinkiin suuntautuneella myymäläkiertueella.

Hankkeen päätavoitteena oli edistää hankkeeseen osallistuneiden yritysten myyntiä ja tunnettuutta pääkaupunkiseudulla. Yritykset osallistuivat myymäläkiertueelle, jossa heidän tuotteistaan tehtiin maistuvia annoksia, joita jaettiin pääkaupunkiseudulla. Tuotteita oli luonnollisesti myös myytävänä kyseisissä kaupoissa kiertueen aikana.

Kiertuetta markkinoitiin kohdennetusti Facebookissa. Markkinointisisältönä käytettiin yritysesittelyitä, kuvia yrityksistä ja kuvauskiertueella kuvaamaamme hankevideota. Mainontaa kohdennettiin pääkaupunkiseudun myymäläkiertueen kauppojen välittömässä läheisyydessä asuville luomu- ja lähiruoasta kiinnostuneille ihmisille.

Hankkeen markkinointinimeksi ja logoksi valittiin Hyvää Saimaan seudulta -merkki, joka on Kixit Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Hyvää Saimaan seudulta merkkiä käytetään Etelä-Savon maakunnan yritysten markkinointiin myös hankkeen jälkeen.

”Yhteistyö Tovarin kanssa oli vallan mainiota, itsellenikin opettavaista ja erittäin sujuvaa. Ainoa asia jota jouduimme viilaamaan jonkin verran matkan varrella oli kampanjan printtimateriaalien kehitys, mutta niissäkin päästiin lopulta erittäin hyvään lopputulokseen. Voin suositella ja tulen ehdottomasti suosittelemaan teitä muille!”

Ota yhteyttä

Katso myös

Pieni hetki luovuudelle?

Kuinka usein ehdit antaa aikaa luovuudelle? Ota arjessa pieni paussi meidän kanssa ja tilaa meidän uutiskirje tukemaan yrityksesi luovuutta.

Paina sydämestä

Se sytyttää sydämen meidän toimistolla.

Sydän on syttynyt kertaa.