Blogi

Järkilive

Järkilive – ideasta toteutukseen muutamassa viikossa

Voisi sanoa, että korona pakkokäynnisti etätapahtumien kulta-ajan.

Meillä etäkokeilut aloitettiin muutama vuosi sitten Sydänliven muodossa, joka sai 2020 huhtikuussa seuraajan Järkilivestä. Järkiliveä nakitettiin vetämään Rysky ”Pro” Riiheläinen. Tai siis Janne Riiheläinen a.k.a. Rysky. Vieraspatteristoon saatiin kasaan vaikuttava kokoonpano: Jarno Limnéll, Juho Romakkaniemi, Kim Väisänen ja Kaisa Mäkäräinen. Aiheena oli maailma koronan jälkeen yrittämisen näkövinkkelistä.

Mitä kaikkea livetapahtuman mahdollistamiseen oikeastaan tarvitsee? Minimi on puhelin ja internet – kannattaa tietysti myös infota yleisöä. Jos hommaan kaipaa kuitenkin enemmän hohtoa (ja toimintavarmuutta), pitemmän kaavan mukaan toimiminen kannattaa. Sitten säätämiseen tulee mukaan mm. graafisen ilmeen ja grafiikoiden (ja animaatioiden) laatiminen, paketin suunnittelu (esim. mitä tehdään, kun ei tehdä mitään), tekniikasta huolehtiminen itse tapahtuman aikaan, kanavien suunnittelut – missä tapahtuman voi katsoa ja miten materiaali tallennetaan, mitä matskulle tehdään jälkikäteen, tuleehan se varmasti riittävällä laadulle jne. Sekaan ripaus markkinointia.

Kuten vanha sananlasku vakavamielisesti toteaa ”tekniikka on hyvä renki, mutta huono isäntä”. Muutamaan puuhun ollaan mekin kavuttu peräsin edellä, mutta nykyään nämä tapahtumat alkaa sujua meidän poppoolta jo melkoisen näppärästi, Järkilive oli hieno lisä kokeiluihin.