Järkilive II

Perjantai 13.11.2020, klo 10.00-11.30

Miten varustautua järkevästi kohtaamaan järjetöntä

Poikkeusolojen myötä tuntuu salaliittoteorioiden kukoistus suorastaan räjähtäneen. QAnon tulee vastaan usein ja kaikenlaiset pienemmätkin asiat 5G:n pelkäämisestä rokotevastaisuuteen ovat yleisiä. Taustalla on aina ihmisen halu ymmärtää todellisuutta ja selvitä siitä. Joskus järjetön vaihtoehto tuntuu järjellisimmältä ja sen jälkeen alkaa matka kaninkoloon.

Salaliittoteoriat ja muu disinformaatio eivät ole vain hassuja päivityksiä sosiaalisessa mediassa, vaan ihmisten totista elämää. Sitä myötä se saapuu myös työpaikoille ja yrityksiin. Ensimmäinen askel on ymmärtää ilmiön olemusta ja myöntää, että omista porukoista voi löytyä hyvin monenlaista maailmankuvaa. Tai sitten yritys voi joutua näiden harhojen kohteeksi.

Järkilivessä käydään läpi sitä, miten yritys voi järkevästi varautua kohtaamaan järjetöntä, oli kyse sitten viestinnästä tai omien työntekijöiden toiminnasta.

Ohjelma

janne rysky riiheläinen

10.00

Janne ”Rysky” Riiheläinen

Miksi aihe on nyt niin tärkeä ja mistä on oikein kysymys

Rysky on pitkän linjan ammattilainen viestinnässä ja markkinoinissa, myös tietokirjailija ja Suomen eturivin asiantuntijoita disinformaation ja turvallisuuspolitiikan saralla.

juho romakkaniemi

10.20

Anneli Ahonen

EU East Stratcom

Ahonen vetää EU:n ulkosuhdehallinnon yksikköä, jonka tehtävänä on toimia disinformaatiota vastaan.

kim väisänen

10.40

Patrik Gayer

Miltton Europe

Gayer toimii Brysselissä Miltton -viestintätoimiston yksikön johtajana.

kaisa mäkäräinen

11.00

Janne Makkula

Suomen Yrittäjät

Työmarkkinajohtajana toimiva Makkula on erikoistunut työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin.

Pieni hetki luovuudelle?

Kuinka usein ehdit antaa aikaa luovuudelle? Ota arjessa pieni paussi meidän kanssa ja tilaa meidän uutiskirje tukemaan yrityksesi luovuutta.