Blogi

Kotkot-kone

Idea laatikon ulkopuolelta, laatikossa.

Tämä tsydeemi ei ollut ihan puhtaasti omaksi iloksi tehty, mutta joskus käy niinkin, että asiakas tiputtaa ohjat ja päästää poppoon säätämään. Ideana oli saada luotua vähän erilainen huomionherättäjä – lepakon tapaan toimiva kananmunantuottajalle valmistettu ultraäänisensoreita käyttävä kotkottava laatikko.

Laatikon sijainti tulisi kauppaan, kananmunien viereen. Tasaisin väliajoin kaiuttimen ja mikin sisältävä sensori laukaisee ultraäänen ja jää kärsivällisesti odottamaan kaikua. Mikäli kaiku palaa lähtöpisteelle riittävän nopeasti, kone päättelee, että nyt joku pahaa-aavistamaton on hyväksyttävän välimatkan päässä. Tämä käynnistää nauhoituksen kanamaailman sulokurkuilta, joka odottamattomassa paikassa kiinnittää ohikulkijan huomion.

Tämä aparaatti oli Davidin heiniä ja projekti oli kuulemma yllättävän haastava. Kysyin mikä siitä teki niin haastavan, ja jäin odottamaan selostusta koodaamisesta, akustiikasta tai jostain muusta hankalasta. Syy olikin 3D-printatun boksin fyysinen kokoaminen – kuumaliima sai Davidin testissä 1/5 tähteä.

Kotkot-kone.