Blogi

Menneisyys ja tulevaisuus

Menneisyys tarjoaa usein hyvin värikkäitä ja kiinnostavia kertomuksia. Sijaintipaikan historia, alan vaiheet aikojen saatossa ja historialliset vaikuttajahahmot antavat paljon mahdollisuuksia hyviin tarinoihin. Menneisyyden ohella myös tulevaisuus ja veikkailut sen suhteen ovat kiinnostavaa sisältöä.

Oman liiketoiminta-alan taustalta voi löytyä menneiden vuosisatojen varrelta mielenkiintoisia hahmoja ja tapahtumia. Kytkentöjen ei tarvitse olla suoria, vaan esimerkiksi huoltoasema voi esitellä menneisyyden kestikievareita ja niihin liittyviä asioita. Vanhat valokuvat ja mainokset toimivat myös hienosti. Yrityksen henkilökunnasta tai sieltä eläköityneistä voi löytyä vanhempia henkilöitä, joiden tarinat sopivat tilanteeseen.

Tasavuodet ja -luvut toimivat

Erityisesti pyöreät luvut vuosissa antavat mahdollisuuden kertoa kiinnostusta herättäviä tarinoita. Pyöreät vuodet ovat myös omiaan ylittämään uutiskynnyksen, joten kannattaa miettiä miten mediaa lähestyy niissä yhteyksissä.

Oma lukunsa ovat niin sanotut autotallitarinat, jotka kertovat yrityksen tai tuotteen synnystä. Jokin tilanne tai sattumus on synnyttänyt tarpeen, josta kaikki on saanut alkunsa. Tällainen tarina voi olla myös jokin dramaattinen taitekohta yrityksen tai tuotteen kehityksessä. Vastoinkäymisiä ei näissä tarinoissa kannata vierastaa, sillä ne ovat paitsi kiinnostavia, myös korostavat yrityksen selviytymiskykyä.

Tulevaisuus toimii myös

Menneisyyden vastinpari mielenkiintoisuudessa on tulevaisuus. Konkreettiset mietinnät siitä, mihin maailma menee, kiinnostavat aina. Nimenomaan konkreettiset, sillä vaikka yleisellä tasolla liikkuville kuvauksille tulevaisuudesta on paikkansa, niin niiden mielenkiintoisuus on aina pienempää. Lentävät autot, ravintopillerit ja muut tulevaisuuskliseet kertovat konkreettisten ideoiden vetovoimaisuudesta. Realistisuus on sitten eri asia. Paluu tulevaisuuteen -elokuvan tulevaisuus oli neljä vuotta sitten ja alkuperäisen Bladerunnerin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2019. Mutta tieteiskirjallisuuden ja -elokuvien suosio kertoo, että tulevaisuus on mielenkiintoa herättävä paikka.

Suomi-punkin ehdottomiin klassikoihin kuuluva Ratsia esitteli biisissään “Tämä hetki ja tulevaisuus” niitä jännittyneen optimistisia ja tietysti kapinallisia odotuksia, joita oli runsaasti ilmassa 70-luvun vaihtuessa 80-luvuksi.