Blogi

Mielikuvasta toiseen

Vanhan perinnekertomuksen mukaan ansiokas sukupuolineutraali myyntihenkilö kykenee myymään stereotyyppisille eskimoille jäitä ja Saharaan hiekkaa. Ja mielestäni tämä on totta. En tiedä onko kahta edellä mainittua myyntitapahtumaa koskaan oikeasti yritetty – mutta hei, Suomessa myydään ulkomailla pullotettua lähdevettä!

Finnpron toimialajohtaja Esa Wrang toteaa lakonisesti:”Vesibisnes maailmalla on brändibisnestä, jossa se, että sinulla on maailman paras vesi, ei valitettavasti riitä.” (Helsingin Sanomat 27.7.2017. Minna Pölkki). Suomen juomavesi on maailman parasta, mutta miksi tänne silti tuodaan vettä moninkertaisesti enemmän kuin täältä viedään?

Mielikuvat - brändi

Lähes kaikki yhteiskuntamme toiminnothan ovat jo brändibisnestä – kuten suomalaisen terveydenhuollon uudelleen järjestäminen.

Graafinen suunnittelu erilaisine ratkaisuineen luo voimakkaita brändimielikuvia. Mielikuvilla taas tehdään päätöksiä. Kauppa käy, kun oikea mielikuva luodaan oikealle kohderyhmälle. Voimallisena todisteena tästä on kuvituksen esimerkki, miten väärin (mieli)kuvitettu brändäys toimii…