Puuartisti

25.1.2017

Puuartisti Oy on koko elinkaarensa ajan ollut Tovarin tallissa markkinointinsa osalta.

Lähdimme kehittämään Puuartistin markkinointia ja brändiä jo yrityksen nimenmuodostusvaiheessa, jolloin ”Puuartisti” nimi kuultiin ensimmäisen kerran itse asiassa Jussin suusta. Alkuvaiheessa toteutimme yritykselle visuaalisen ilmeen henkilövalokuvin, tuotekuvauksin ja yksinkertaisen ’puusta veistetyn’ puuartisti logon avulla. Näiden elementtien pohjalta loimme verkkosivun, jonne kerätään tarinoita ja yksityiskohtaisia kertomuksia Puuartistin tuotannoista. Tarinat ovat Puuartistin tapauksessa paras keino luoda tuotteille arvokkuutta, luonnetta ja valottaa myös yrittäjän ajattelutapaa tuotantojen taustalla. Tuotetarinoiden muodostus, näyttävät kuvat ja videot tuotetuista projekteista tuovat myös lisäarvoa tuotteita tilanneille asiakkaille, kun ne sisältävät tietoa mm. käytettyjen materiaalien alkuperästä ja niiden valmistustekniikasta.

Puuartistin mainostusstrategiaksi on muotoutunut hakukonemainonnan ja kohdennetun sosiaalisen median mainonnan käyttö. Google AdWordsissä hakusanamainontaa tehdään pääasiassa puuseppiin liittyvillä hakutermeillä. "puuseppä Joensuu" hakutermillä hakeva henkilö todennäkäisesti tarvitsee puuseppää Joensuun alueella, jolloin tällaisille henkilöille on järkevää mainostaa Puuartistin palveluita. Facebook-mainonnassa edistämme vain niiden julkaisujen näkyvyyttä, jotka muutenkin saavat huomiota osakseen. Näin varmistamme, että mainostamamme sisältö on varmasti mielenkiintoista ja herättää reaktioita sen näkevissä henkilöissä. Mainontaa kohdennetaan siten, että se todennäköisesti tavoittaa käsitöistä, sisustamisesta ja puutuotteista kiinnostuneita henkilöitä.

Hyvin kohdennetun mainonnan ja inspiroivan nettisivun yhdistelmä on toiminut todella hyvin. Suuri osa Puuartistin asiakkaista on vakuuttunut yrittäjän osaamisesta luettuaan nettisivujen tarinoita ja tuotekertomuksia ja ottanut yhteyttä myyntiin juuri verkkosivujen kautta.

”Tovarin kanssa työskentely on ollut helppoa ja maanläheistä toimintaa. Kävimme läpi minun kalustesuunnittelun ja puutyöstämisen ideologiaani, jonka jälkeen annoin jätkille kohtalaisen vapaat kädet kehittää ja ideoida Puuartistin markkinointia. Viestintä, kuvat ja tekstit vastaavat minun ajatusmaailmaani, vaikka suurin osa kaikesta markkinointimateriaalista on tullut Tovarilta.”
- Puuartisti Oy, Miikka Kotilainen

Ota yhteyttä

Katso myös

Pieni hetki luovuudelle?

Kuinka usein ehdit antaa aikaa luovuudelle? Ota arjessa pieni paussi meidän kanssa ja tilaa meidän uutiskirje tukemaan yrityksesi luovuutta.

Paina sydämestä

Se sytyttää sydämen meidän toimistolla.

Sydän on syttynyt kertaa.