Blogi

Vuoden markkinointiteko

Vuoden markkinointiteko

Yhteistyömme Joen Rengasexperttien, eli Joensuun Rengasmarket yrittäjien kanssa alkoi vuonna 2016 kysymyksellä: ”Me haluttais tehdä jotain vaikuttavampaa somessa. Voitasko suunnitella jonkunlainen video?”. Ja videohan me suunniteltiin!

Tavoitteena oli herättää joensuulaisten autoilevien ihmisten mielenkiinto Rengasmarketin rengashotelli- ja renkaanvaihtopalveluita kohtaan. Tässä onnistuttiin luomalla viihdyttävä video ja markkinoimalla sitä kohdennetusti Facebookissa.

Video noudattaa hyvin perinteistä kaavaa. Sankarilla on ongelma (talvi tulossa ja renkaat pitää vaihtaa), hän lähtee matkaan tekemään tehtäväänsä (talvirenkaiden nouto ja vaihto), kohtaa ylivoimaisia haasteita (liian kireät pultit ja hankalat työkalut) ja kohtaa ratkaisun (renkaanvaihto ja rengashotelli palveluna). Vaikka vastaavaa tarinarunkoa on käytetty mainonnassa iät ajat, toimii se edelleen erittäin hyvin, kun videon sisään leipoo riittävästi koukkuja ja huumoria.

Videon kuvauksissa oli äärettömän hauskaa, joka näkyy myös jälkikäteen tuotetulla, monista komediaelokuvista tutulla ”pilalle menneet kohtaukset” videolla. Tätä videota päästiin markkinoimaan kohdennetusti niille ihmisille, jotka olivat katsoneet alkuperäisen videon yli puolen välin. Tällä varmistimme sen, että kohdeyleisö on kärryillä siitä, mitä videossa tapahtuu ja miksi se on tehty.

Videot ja renkaanvaihtosesongin aikainen sosiaalisen median viestintä onnistuivat luomaan kysyntää rengashotelli- ja renkaanvaihtopalveluille. Tarkkoja määriä siitä, kuinka moni kuluttaja valitsi Rengasmarketin videomarkkinoinnin takia, on vaikea arvioida, mutta viime syksynä useat henkilöt kommentoivat tulleensa Rengasmarketille juuri hulvattoman videon vuoksi. Tämä laskettaneen tavoitteen täyttämiseksi.

Videokampanjointi noteerattiin myös muualla Rengasmarket ketjussa, sillä video pokkasi ”Vuoden markkinointiteko” pokaalin vuoden 2016 Rengasmarket yrittäjien kokoontumisessa!

Rengasmarket Joensuu Vuoden Markkinointiteko

Sittemmin olemme jatkaneet Rengasmarketin sosiaalisen median markkinointia testaamalla erilaisia tulokulmia. Olemme saaneet luotua näkyvyyttä mm. erittäin lyhyillä kaasuttelu ja suditteluvideoilla, joissa käsketään ihmisiä olemaan ajamatta kuin Arttu tai sudittelematta kuin Sami.