Blogi

Sun pitää myydä se linkki!

Nyt seuraa neuvo, jota noudattamalla saamme tehtyä sosiaalisesta mediasta mielenkiintoisemman ja keskustelevamman paikan kaikille. Neuvoa voivat käyttää kaikki somettajat, niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin.

Kertokaa somessa jakamastanne sisällöstä enemmän!

Sille on syy, miksi kukaan ei sano, että antaa linkin puhua puolestaan. Koska se ei puhu. Sinun tehtävä sosiaalisen median käyttäjänä on myydä ajatus siitä linkin klikkaamisesta muille. Kerro, mitä linkki sisältää, miksi jaoit sen ja mikä on sinun näkökantasi aiheeseen liittyen. Varsinkin yritykset syyllistyvät usein laiskuuteen, eivätkä kerro enempää heidän tuottamistaan sisällöistä. He tyytyvät laittamaan linkin blogiin tai nettisivuilleen ilman sen avaamiseen houkuttelevaa tekstiä.

Jos avaat linkkaamaasi sisältöä lyhyellä tekstillä, kerrot siitä parhaat palat tai tuot oman näkemyksesi esille muiden tuottamasta sisällöstä, saat välitettyä yleisöllesi sinun oman näkökantasi ja luonteesi. Parhaassa tapauksessa saat käytettyä jonkun toisen tuottamaa sisältöä pönkittämään omaa osaamistasi, kun tiivistät artikkelin asiat somemuotoon, ripauksella omaa näkemystäsi.

Linkin sisällön avaaminen kommentein on tärkeää eritoten silloin kun jaat omaa sisältöäsi ja omia blogejasi. Klikkausprosentit ovat somen puolella matalia joka tapauksessa, joten on parempi, jos tiivistät blogisi tai linkin takaa löytyvän sisällön viestiisi. Tällöin saat välitettyä pääajatuksen yleisöllesi tehokkaammin.

Entäs kuvien kommentointi sitten?

Antaa kuvien puhua puolestaan on taas hyvinkin tunnettu fraasi, mutta erittäin huono sellainen. Linkittämällä pelkän kuvan someen, jää kuva täysin vaille kontekstia. Kuvan yhteyteen tulisi liittää aina tarina tilanteesta, jossa kuva on otettu, mitä kuva edustaa, miten se ylipäätään liittyy sinun liiketoimintaan. Kokemukseni perusteella kuvan yhteyteen kirjoitettu tarina tai juttu herättää enemmän keskustelua ja saa aikaan enemmän reaktioita, mitä pelkän kuvan ja parin muutaman sanan kommentin kirjoittmainen.

Samat asiat pätevät jakamiseen myös henkilökohtaisissa sosiaalisissa medioissa. Jos linkki on mielestäsi jakamisen arvoinen ja haluat sitä asiaa viestiä eteenpäin, näe myös hieman vaivaa asian taustojen avaamiseen. Omat kommentit ja kysymykset ovat omiaan myös herättämään keskustelua somessa, sillä kukaan ei halua keskustella linkin kanssa, vaan sinun kanssasi.

Seuraavan kerran, kun jaat jotain joko henkilökohtaiseen profiiliisi tai yrityksesi profiiliin, käytä hetki aikaa sen miettimiseen, mitä aiot kirjoittaa, miten suhtauduit linkin takaa löytyvään sisältöön, mitä voit lisätä aihepiiriin ja miten avaisit keskustelun kyseisestä aiheesta. Saatat yllättyä tuloksista.

Ja jos siusta tuntuu, että tarvitsisit pientä ohjausta somen käyttämiseen markkinoinnissa, niin kysy meitä pientä markkinoinnin vinkkituokiota. Ei maksa mittään ja saat reilusti neuvoja somemarkkinointiisi 🙂